5 Ocak 2008 Cumartesi

Açma

MALZEMELER1 BARDAK SIVI YAG2 BARDAK ILIK SU1 PAKET YAS MAYA3 KASIK TOZ SEKER1 TATLI KASIGI TUZ1 PAKET KABARTMA TOZUALDIGI KADAR UN (yaklasik 3,5 bardak)2 YUMURTA SARISI (üzerine sürülecek)
HAZIRLANISIMAYAYI ILIK SUDA AÇIN. DIGER MALZEMELERI (yumurta hariç) EKLEYIN VE YOGURUN. YUMUSAK VE ELE YAPISMAYACAK KIVAMA GELINCE ÜZERINI ÖRTÜP KABARINCAYA KADAR BEKLETIN. KABARAN HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP PARMAK UCUYLA MARGARIN ALARAK YOGURUN. ÇUBUK SEKLINI VERIN. SERT BIR YÜZEYDE SAG EL YUKARI, SOL EL ASAGI (farkli yönlere) ÇEVIRIN. UÇLARI BIRLESTIRIN. TEPSIYE DIZIN. 2 YUMURTA SARISINI ÜZERLERINE BOLCA SÜRÜN. 45 DAK. TEPSIDE BEKLETIN. 180° FIRINDA IYICE KIZARANA DEK PISIRIN.

Hiç yorum yok: