5 Ocak 2008 Cumartesi

Karaköy Poçası

Malzemeler: - 250 gr margarin,- 1 çay bardağı zeytinyağ,- 1 çay bardağı ılık su,- 1 adet yumurta,- 1 yemek kaşığı tuzot,- 1 yemek kaşığı sirke,- 1 paket kabartma tozu,- 250 gr beyaz peynir,- Aldığı kadar un.

Yapılışı:Yoğurma kabına yumuşamış margarin, ılık su, yumurta beyazı, zeytinyağ, sirke ve tuzotu koyup iyice karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın. Peyniri çatalla ezin. Hamuru elinizle açarak bir kaşık peynir koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok: